onsdag 16 juni 2010

En liten tillbaka blick

Ett litet axplock på vad som faktiskt har skett och om regeringen får förnyat förtroende är jag övertygad att mer positiva saker händer inom många områden.

Regeringen har satsat mer än en miljard årligen sedan 2006 på kvalitetshöjande åtgärder inom äldreomsorgen. Ytterligare 500 miljoner kronor per år satsas för att öka antalet platser inom äldreboendet. Något som man arbetar med nu är en satsning av samma modell som kömiljarden för förbättringar inom äldrevården. Sist men inte minst så har LOV, lagen om valfrihetssystem satts i sjön, tyvärr inte av alla kommuner ex Ronneby men det kommer nog, för jag tror inte att Socialdemokraterna i kommunen kan spjärna emot utvecklingen hur länge som helst. Finessen med LOV är ju att kvalitetskraven synliggörs i den kommunala verksamheten och kvinnors möjlighet till företagande inom just denna sektor ökar markant, det är en viktig aspekt när det gäller mer arbetstillfällen.

Anhörigstöd har varit en fråga som många kommuner inte har tagit på allvar då det i Socialtjänstlagen stått att kommunen bör hjälpa de anhöriga som sköter sina närstående. Nu kan vi glädjande konstatera att det står SKALL, alltså är det kommunen som har ansvaret inte de anhöriga även om många gärna hjälper och sköter sina nära och kära, så behövs hjälp stöd och avlastning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar